50 v lahja, aiheena Hokutoryu Ju-jutsu

Sana ju-jutsu tarkoittaa kirjaimellisesti pehmeää, joustavaa, sopeutuvaa tekniikkaa, mikä edustaa tapaa suorittaa tekniikat käyttäen kehoa aseena aseettomassa taistelussa.
Ju-jutsu keskittyy taistelutekniikkaan ja -taktiikkaan käyttäen ju-periaatetta. Ju on tapa käyttää hyväksi vastustajan strategiaa, liikkeitä ja voimaa tämän kukistamista tai vähintään tämän hyökkäyksen neutraloimista varten.

Ju-jutsutekniikoihin kuuluu erilaisia heittoja, lukkoja, kuristuksia, maahanvientejä, lyöntejä ja potkuja. Tekniikat suoritetaan joko yksittäisinä lyönteinä, potkuina tai lukkoina, tai eri tekniikoiden yhdistelmänä; heittoa seuraa potku, lukko tai kuristus.

soilen planat2

Hokutoryun, ”Pohjoisen tähden” -tyylisuunnan on kehittänyt Soke Auvo Niiniketo, joka on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja.

Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet. Laji ei vaadi fyysistä voimaa sillä tekniikat perustuvat nopeuteen, ajoitukseen ja hyvään ”kamppailusilmään”. Perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Näiden lisäksi tärkeänä osana harjoitteluun kuuluvat ylemmissä vyöasteissa ottelut ja sovelletut kamppailuharjoitteet niin aseetonta kuin aseellista vastustajaa vastaan. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu ju-jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten (40 % harrastajista) ja nuorten keskuudessa, ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa.

soilen planat4

Tykkäsitkö?
  • Loistava (0)
  • Mielenkiintoinen (1)
  • Huono (0)
  • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.