Malja hääparille!

Iloiseen juhlaan, kuplivalle juomalle!

Häiden koristelu on teemaltaan japanihenkinen. Laseissa nimet ja pvm toisella puolella.

love-kanji2

Sydämelliset onnittelut!

***

Vinkkejä kuohuviinin ystäville

  • Kuohuviinilasit tulisi pestä kirkkaalla, kuumalla vedellä ja kuivata ohuella liinalla. Lasista tulee poistaa rasva, huulipunan jäljet ja astianpesuaine, sillä muutoin kuohuviini ei poreile ja kuohu.
  • Kuohuviinipulloja ei tarvitse säilyttää vaaka-asennossa, sillä pullon sisällä oleva paine pitää automaattisesti luonnonkorkin riittävän kosteana. Kuohuviinipullon voi siis säilyttää pysty- tai vaaka-asennossa.
  • Kuohuviini tulisi nauttia vähän kylmempänä kuin viini eli ”jäähdytettynä”, mutta kannattaa pitää mielessä, että liiallinen kylmyys tuhoaa kaikki maut.

Paras nauttimislämpötila vaihtelee hieman kuohuviinistä riippuen:

Valkoinen kuohuviini 5 – 7 °C

Roseekuohuviini 6 – 8 °C

Punainen kuohuviini 9 – 11 °C

Ruoan kanssa tarjottuna kuohuviini voi olla muutaman asteen lämpimämpi.

  • Monesta kuohuviinipullon korkin poksahdus on hauskaa, mutta se ei ole kuohuviinin tehtävä. Liian nopeasta avaamisesta seuraa äkillinen painehäviö, joka aiheuttaa pullon sisällön kuohumisen yli. Pahimmassa tapauksessa kuohuviiniä häviää useamman lasin verran.Liikuta pulloa hitaasti, poista metallifolio ja sidelanka. Ota korkista kiinni tarjoiluliinalla ja kierrä pulloa hitaasti samalla ulostulevan korkin vauhtia ”jarruttaen”. Pidä korkista hyvin kiinni ja anna hiilidioksidin haihtua hitaasti pullosta. Pullo tulisi kallistaa 45 asteen kulmaan, sillä silloin korkissa on vähemmän painetta ja pullon avaaminen on helpompaa. Kun pullo avataan liian nopeasti, äkillinen painehäviö aiheuttaa usein pullon sisällön kuohumisen yli. älä suuntaa pullon suuta missään tapauksessa ihmisiin päin, sillä karkaava korkki saattaa aiheuttaa suurta vahinkoa.Vinkki: Jos korkki on lujassa, voit käyttää apuna samppanjapihtejä (tai pähkinänsärkijää). Jos korkki murtuu, korkkiruuvista on apua – käytä silloin tarjoiluliinaa pullonkaulan ympärillä kaiken varalta.
  • Kuohuviinilasin pohjalle kaadetaan ensin hieman juomaa ja lasi täytetään vasta, kun vaahto on laskeutunut. Myös lasin kallistaminen kuohuviiniä kaadettaessa vähentää vaahdon muodostumista ja yli kuohumista.Turhaa ’kuohuntaa’ voi estää jo pulloa avatessa varmistamalla, että juoma on tarpeeksi viileää sekä avaamalla pullo hitaasti ja 45 asteen kulmassa (jolloin korkissa on vähemmän painetta).

Yhdestä 75 cl:n kuohuviinipullosta saadaan 6-7 lasillista. Laseista tulisi täyttää vain 2/3.

***


Mikäli haluat avata pullon näyttävästi, tee se miekalla.

http://www.youtube.com/watch?v=nZQVvovxTSU

Hae pullosta sauma, se on heikoin kohta ja liuúta sitä pitkin miekanterän  TYLSÄLLÄ  puolella, terä litteänä pitkin pullon kylkeä, suoraan eteenpäin. Voimaa ei tarvita! Anna  juoman kuohua hieman ulos pullosta ennenkuin nostat pullon pystyyn. Näin mahdolliset lasinsirut huuhtoutuvat pois. Varo koskemasta pullon suuhun, se on erittäin terävä! Voit avata pullon myös esim. painavalla keittiöveitsellä.

Vielä yksi hyvä vinkki, jos tarjoat kuohuvaa suurelle väkijoukolle. Kaada jo aiemmin lasien pohjalle hieman kuohuviiniä ja täytä ne juuri ennen tarjoamista. Tämä estää juoman kuohumisen ja saat lasit täytettyä nopeammin.

Voit avata pullon näin vaikka kirveellä, riippuen tilanteen luonteesta! 😀

Tykkäsitkö?
  • Loistava (0)
  • Mielenkiintoinen (1)
  • Huono (0)
  • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.