Kotiruokaa ja pullantuoksua ❤

Voi sitä ihanuutta kun saa istua toisen laittamaan, valmiiseen ruokapöytään! Reissun päällä ollessa tuo onnistuu, ja on niin ylellistä! 😀 Mutta aikansa kutakin, kotio palatessa onkin taas virtaa ja haluakin tehdä vaihteeksi itse.

Siispä pitkästä aikaa ruokapostaus.

Kinuski-chili-broileria pinaattipedillä.

Tässä ruoassa mua kiinnosti just tuo kinuski-chilikastike. Siitä tulikin mukavan tulista ja makeaa. Paistoin siis sokeria kunnes se otti väriä, sammutin sen vesi-kanafondi-balsamicoetikka seoksella ja keittelin siirapiksi. Hienonsin sekaan chiliä.

Pinaattipetiä varten paistelin sipulia ja valkosipulia, lisäsin pinaatit ja kanafondin.

Kaverina tällä kertaa uunipaahdettuja perunoita ja porkkanoita. Broiskufileet kypsiksi ja rakensin annokset.

kinuski-chili-broileri

Noh, toisena päivänä tein sitten niinkin perinteistä ruokaa kuin silakkalaatikkoa! 😀 Ennen en oo siitä kovin perustanut, mutta tähän laitoin pekonia ja munamaitoon reilusti koskenlaskijaa. Ai että tuli hyvää! namskis!

silakkalaatikko menossa uuniin

Punajuuri on tälle kyllä ehdoton kaveri! Ja eiku ääntä kohti!

ääntä kohti!

Jälkkäriksi mangoa ja valkosuklaamoussea. Tän tein kypsästä mangosta, mut onnistuu myös vauvanruokapurkista. Suklaan (250 g) sulatin vesihauteessa, lisäsin 2 munan keltuaista. Vaahdotin valkuaiset ja kerman (erikseen). Yhdistin vaahdot suklaaseen. Pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua, niin hyytyy kivasti. Aika makeaa tämä kyllä oli, mutta hyvää.

valkosuklaa-mangomousse

Eilen meillä oli kynttiläkutsut ja kahvitteluun leivoin omenakakkua ja ihan tavallista pullapitkoa piiiiitkästä aikaa. Niin kauan oli edellisestä kerrasta, etten enää muistanut miten neljällä letitetään. Netistäkään en siihen hätään löytänyt ohjetta, joten pistin silmät kii ja nakkelin taikinasäikeet ristiinrastiin ja voilà… siinä oli pitko.  Onks tääki homma vähä niinku pyörälläajo? 😀

pullapitko Lisäksi tein tän mun lempparin, sitruunatortun.

sitruunatorttu

Ois pitäny kuvata jo eilen, aamulla leivonnaisia oli jäljellä juurikin tämän verran, ja vain murusia lautasilla, mystistä… 😀

Seuraavaksi mua himottaa kokeilla chili-aurajuusto parsoja! 😛

Hauskaa viikonjatkoa!

Tykkäsitkö?
  • Loistava (1)
  • Ihan jees (0)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Huono (0)
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.