Salon VPK:n paloautokaunotar

Hudson Super Six 1926

Tarina kertoo auton olleen taksina 1920-luvun loppupuolella, mutta se jäi kiinni pirtun salakuljetuksesta ja tuomittiin valtiolle menetettäväksi. VPK osti sen huutokaupasta ja otti käyttöönsä 1933.

Hudson Super Six sammutusauto

Kyseinen paloauto on avokorinen, kaksipaikkainen tikasauto, joka oli käytössä aina siihen saakka, kun se hyväksyttiin vuonna 1980 museoajoneuvoksi. Sen omapaino on 2.500 kiloa (kokonaispaino 3.250), konepellin alla hirnuu 90 hevosvoimaa. Vaihteisto on 3+1-mallinen. Auto osallistui sammutustöihin aina 1960-70-lukujen vaihteeseen asti. Museoajoneuvotodistukseen on kirjattu mittarilukemaksi 77.859 kilometriä.

Hälytysajon aikana kaksi miestä seisoi auton molemmin puolin. Matkaa saattoi olla yli 50 km ja sitä taitettiin kelissä kuin kelissä. Huh huh, on siinä ollut näpit sun muut paikat JÄÄSSÄ! 😀  Respect!

Vaikkei autoa sammutustöihin enää kelpuutetakaan, se on edelleen toimintakunnossa ja sen moottori kunnostettiin VPK:n satavuotisen taipaleen kunniaksi. Auton säilytys ja kunnostustyö on erinomainen osoitus Salon VPK:n merkittävästä talkoohengestä.  Kaunotar käy näytillä vanhojen paloautojen paraateissa 2-3 kertaa vuodessa. Valtakunnallisen ”Kaikkien aikojen paloauto” -kisan se voitti vuonna 2000.

Sain kunnian kaivertaa auton 70-vuotislahjaksi. Kyseinen Hudson on lahjansaajan silmäterä.

Hudson Super Six

 Sydämelliset onnittelut Vennulle myös minulta!

Tykkäsitkö?
  • Loistava (6)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Huono (0)
  • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Salon VPK:n paloautokaunotar

  1. Nimetön says:

    Aivan loistavaa työtä Anne, jälleen kerran! Suuret kiitokset Salon VPK:N ja lahjansaajan puolesta!

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.