Upeita auringonlaskuja, kanoottiretkiä, fantteja ym. Sitä on Thaimaa, Karon Beach

Edellisestä matkasta kauas lämpimään oli jo ihan liian monta vuotta. Oli siis aika pakata laukut ja lentää. Vaihtoehtona oli Thaimaa tai Kuuba, tällä kertaa siis Thaimaahan. Jo kotimaassa meikä pääsi taas kokovartalotarkastukseen, mikä ihime se siinäki on? Discovalot senku välkkyy! 😀

Aloitetaan heti sikailulla. Matkalla törmättiin tällaiseen kuljetukseen…

possukuljetus

Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa, Karon Beach

Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa Klikkaa kuvia, saat tekstit 😉

tällä köröteltiin hotellin ekalta aulalta pääaulaan. taksit eikä muu liikenne pääse tätä pitemmälle. tähänkin päästäkseen taksien alustat tarkistetaan peileillä.

meijän huone

Huone oli ihana ja siisti. Ja se näköala! 

Väsymys oli, sanoisinko, overwhelming. Mutta koska kello oli vasta iltapäivä, päätimme sinnitellä. Illalliselle päädyimme Buon Appetitoon.

snapper

Aamulla myöhästyimme aamiaiselta, olimme vetäneet zetoria 14 tuntia! 😀 Hipsittiin Karonin putiikeihin aamiaiselle. Myöhemmin iltapäivälle näitä Cafe Cinon suolaisia ja makeita herkkuja ei voinut vastustaa! Hintataso tässä kahvilassa oli tosin suomen luokkaa.

cafe Cino suolainen herkku

 

makaronit

 

cafe Cino leivos

Eka päivä vietettiin tietysti rennosti auringossa loikoillen. Allasalueen pinnoitemateriaali oli polttavan kuuma! Kokemattomana poltin jalkapohjani matkalla altaaseen. 😀 Iho oli arka pari päivää. Myöhemmin näin, kuinka henkilökunta kasteli mustaa pintaa joitakin kertoja päivässä, mutta vesi haihtui hetkessä pois. Päivisin lämpöä oli noin 32 astetta ja öisinkin vähintään 25.

Yksi allasalueista, vasemmalla Ocean Beach Club

Rannalla.

mikä tää on

Näitä kummallisia limanuljaskoita ajautui rantaan muutamia. Tämä oli kooltaan ehkä reilu 10 cm, mutta myöhemmin merellä näin kalastajan nostavan veneeseen reilun puolen metrin kokoista otusta!

sunset 1

öisiä näkymiä parvekkeelta

Reippaasti olin pakannu mukaan lenkkarit ja salikamppeet, heh. Ihan oli hyvin varusteltu gym. Ja siisti, täälläki kävi neito luutun kans pyyhkimässä hiet het kun laite vapautui.

the gym, taustalla tenniskentätthe gym 2

No mitä tapahtuu, ku riehkasee?

pieni välipala

Mie kyl ihan oikeesti olin tilaavinani vain pienen sandwitchin with bananasmoothie, mutta repesin, kun tyttö kanto annoksen pöytään! 😀

rannalta rannalta

Mie en näköjään kuvannu yhtään aamiaista! En oo näemmä ehtiny, oon aamuisin tosi nälkäinen. 😀 Aamiainen oli ylitsepursuavan runsas, jogurtit, myslit ja murot, puurot, salaattipöytä, leivät, leikkeleet, juustot. Lämpimät kasvikset, riisit, pastat, kalat, lihakastikkeet, munat eri tavoin paistettuina, pekonit, simpukat, katkaravut. Tuoreet hedelmät, kahvit, teet, leivonnaiset, vohvelit ja pannukakut. Oijoi… 😀

näyttäviä iltapaloja

Yks yö, kun oltiin jo nukkumassa, naapurihuoneeseen kotiutuivat isäntä ja emäntä alakerran baarista. Hillitön mekastus heti hissistä päästyä, enimmäkseen emäntä huusi. Puheesta en ymmärtäny muuta kuin tiuhaan toistuneen JÄVLA! Oisko tuo ukkopaha vilkassu liian monta kertaa niitä niukkapukeisia tyttösiä lavalla laulamassa… Viimein isäntäkin korotti ääntään. Jotain kuulosti lentävän seinäänkin.  No eihän siinä mittää, kyllähän sitä ukkoa pitää torua joskus, mutta miksi siinä käytävällä, huoneen ovi sepposen selällään ja tosiaan sellasella volyymilla että ihan takuulla kaikki kuulee?! Aamulla, eikä sen koommin enää koskaan, pariskuntaa näkynyt eikä kuulunut. 😀

Hieman yllättyneenä totean, etten nähnyt koko reissulla ensimmäistäkään huonosti käyttäytyvää suomalaista. Itänaapureiden täydellistä käytöstapojen puutetta sen sijaan hämmästelen!!

hotellin yhdestä ala-aulasta

main lobby, reception

yksi allasalueista

putous

näkymä huoneesta merelle ja rantaan

chillin on the beach

on the beach

vartaat ja lisukkeet, hyvää oli! kalaruoat oli tosi herkkua, tässä snapperia ja katkarapuja

bananamousse-leivos,slurp

Auringonlaskut oli mielettömiä!

sunset

Olin ihan haltioissani tuosta värien muuttumisesta sitä mukaa kun aurinko painui alemmas!

sunset 2

Siam Safari-retkipäivä.

sign

souvenirs and cafekartta

Onni ja Komia oli kahden puhvelin nimet. Näyttivät miten kynnetään riisipeltoa.

riisipellon kyntämisnäytös puhvelin kyytiä

 

Riisinviljelyä. Kuulosti olevan tosi työlästä, eka kylvetään siemenet, sitten poimitaan YKSITELLEN versot ja niputetaan 10 kpl nippuihin, jotka istutetaan toiseen altaaseen kasvamaan. (Samassa altaassa kasvatetaan lihat, eli kalat, sammakot ja käärmeet.)

riisin viljelyä

Myöhemmin riisin jyvät hakataan irti ja lajitellaan.

riisejä

Kookoshommia.

kookoksen kuorintaa kookosraastetta

 

 

 

 

 

 

kookosmaito puristetaan erilleen

Kumiviljelmä. Pimiää puuhaa.

viilto kumipuuhunkumi valuu keräyskuppiin

Runkoon viilletään haava, josta kumi valuu kuppiin. Aamuyöllä kupit tyhjennetään. Kaikki puuha tehdään siis yöllä.

prässissä

Massaa puristellaan ja leivotaan ja prässätään. Tästä raaka-aineesta valmistetaan mm. auton renkaita. Kädessä tuo massa tuntuu juustolta, eikä haise ainakaan hyvältä…  joku oli työntämässä tuota lärpäkettä tissiliivien täytteeksi… 😀

*

Thaimaan hallitukselta sertifikaatin saanut Siam Safari Nature Tours työskentelee eläinten ja luonnon säilymisen puolesta. Sertifikaatti takaa, että eläimet saavat riittävästi oikeanlaista ja monipuolista ravintoa sekä juomavettä. Norsuihin erikoistuneet eläinlääkärit tarkistavat ne säännöllisesti.

sign

Pikkuronsujen koulutuskeskus. Nää oliki taiteellisia tapauksia!

elephant artist

Ja urheilullisia. Katsomossa pyydettiinkin alemman rivin lapsiperheitä nousemaan turvaan, pallo lähti aika tykisti! 😀

futaajat vai kärsääjät

elephant paintings for sale

Sitten päästiinkin itse asiaan, eli ratsastamaan. Tai niin mie luulin. Että ois IHA ITE päässy efelantin niskaan istuun ja ohjaileen sitä sen korvista.

Mut eeei.  :/ Kuski oli otettava.

lastauslaituri

Täällä norsuja kouluttavat ainoastaan pohjoiseen Karen-heimoon kuuluvat kouluttajat, mahoutit. Heimolla on satojen vuosien kokemus norsujen kouluttamisesta ja rauhallinen luonne, joka on tärkeä näiden isojen, toisinaan hieman omapäistenkin eläinten kanssa työskennellessä. Ihannetilanteessa norsulla on elämänsä aikana kouluttajana vain yksi mahout, mutta aina se ei ole mahdollista.

kokoontumisajot

Tuolla yhellä mammalla oli kyllä niin messevät jenkkakahavat, että! 😀  (tarkoitan siis tuota nelijalkaista 😉 )

Onhan ne kyllä varma-askelisia! Hitaasti keinuttiin eteenpäin. Yks iso kakkahätä tuli, norsulla, ja sitä kaikki kunnioittivat syvän hiljaisuuden vallitessa. Siitä ei ole kuvaa, pahoittelut. Jotain privacya sentään… Matka jatkui taitavasti limppuja väistellen.

näkymiä

kiertoliittymä

Retkellä tarjottiin myös oikein maukas lounas. Suosittelen tätä retkeä!

retken lounas

herkkuja palkinnoksi

The Ride

the ride

.✻´¯`✻.

Seuraavana päivänä lähdettiin merille.

Sea Cave Canoe, Phang Nga-bay.

Kuvassa oikean puoleinen laiva oli meidän, kyydissä kaikki kanootit.

laiva ankkurissa odottamassa

Laivassa mentiin ekaks aika pitkä matka. Vessaan mentiin näitten jyskyttävien kuumien moottorien välistä. Mietin vaan, että oisko ottanu kuinka kipiää jos tuonne ois horjahtanu.. auts!

laivan moottorit

Mielettömän upeita maisemia!

reunan alla vuoren sisään

hiljalleen lipuen jänniä onkaloita

 

välillä oli matalaa

Kanooteilla mentiin välillä niin matalista paikoista, että piti mennä pitkälleen kanootin pohjalle.

Luolien katossa oli lepakoita. Muistivatkohan kaikki pitää suunsa kiinni….

pimenee

valoa tunnelin päässä

James Bond Island on tässä lähellä, tällä kertaa emme menneet sinne. Been there, done that.

laguunin mankit

sukulaiset

pikku rantautuminen

ruuhka-aika

mahtuuko

mystinen laguuni

juurethei kuski haloo! you must be kidding me

 

hienoa

aika jyrkkää

ihana!

(ˆ◡ˆ)

Reipas tunteroinen oli omaa aikaa tällä saarella. Täällä sai niin sssairrrraan hyvää mansikkafantaa!

omaa aikaa saarella

saarella omaa aikaakanoottipoika

Tässä meidän oma kanoottikuski, eiksme tää adoptoitu meille?? 😉

Myös tähän retkeen kuului lounas laivalla seisovasta pöydästä. Tarjolla oli myös piraijaa. 😉

Tämäkin retki saa mun suositukset! (vaikka kahvilan jakkara, jopa oma sohva keinu hyvän aikaa tämän jälkeen 😀 )

Retkistä vielä, vaikka retki kuulostaisi samalta eri tarjoajilla/järjestäjillä, retki voi olla ihan erilainen. Sisältö ja tapahtumapaikka esim. voivat olla erilaiset.

~♥♥~

Vähän yöllistä shoppailua…

krääsäärätei ja lumpui

  Ei mitään uutta. Paitsi, että sain todeta olevani kokoa XXXL, oujee! 😀

***

Välillä taas vietettiin päivä loikoillen auringossa. Miten voikin pelkkä makaaminen väsyttää niin hirveesti?! Ihana siis maistaa raikkaita hedelmiä ja kylmää juotavaa OBC:lla!

hedelmiä ja jätskiä helteen keskelle, omnomnomjätskiä ja grillattua ananastachang-bier and watermelonsmoothieOcean Beach Club

 

Oli tosiaan niin kuuma, että bikinit repes. 😀 Se meidän ihana cleaning lady toi mulle heti sewing kitin ja sain parsittua ne kasaan.

auringonlasku omalta parvekkeelta nähtynä

alkupala, lohitoast, Sails-ravintolassa

kivan värisiä laseja

Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin. Mua puri/pisti joku. Multiple times.  Tanakelevetti >:( Jalkapöytä turpos aika makeesti ja oli kutsuttava lääkäri paikalle. Sehän tulla huristeli heti Phuket Townin sairaalasta hoitsujen kaa ja katteli kinttua. Kuumeet mitattiin ja verenpaineet. Sitten se iski piikin kankkuun ja määräs nättejä pinkkejä pillereitä ja voiteita. 😀 Niillähän tuo hirvitys sitten alkoi talttumaan. Mukava paikallinen lääkäri totesi, että olen allerginen moskiitoille. Hyi hitto, en edes tunnista tuota omaksi jalaksi 🙁

ekat puremat/pistot

pillerit ja voiteet

 

 

 

 

 

 

 

 

 ***

hotellin puutarhaa

patsaat

Hiltonin yksi kokoussali

bananasmoothieillallisen jälkkäri

sunset1 värien sinfoniaa

Kata-beachilta löyty vanha nainen joka oli askarrellut simpukan kuorista ihania uniikkeja koruja. Puoliakaan en ymmärtäny sen katkeamattomasta höpöttämisestä, mutta tinkasin nämä itselleni. 😀

simpukka korusetti

I love these colours!

koru

iloisen väriset korut

Yksi retkikohteemme oli Phuket Townin Weekend Market. Alunperin tapahtuma on tarkoitettu paikallisille, he myivät täällä vanhoja vaatteitaan ja kenkiään ym. Ja niin tehdään vieläkin! Kirpputori siis. 😀

weekend marketin kenkäosasto

Bangkokissa oli levottomuuksia paraikaa ja Phuket Townissakin sattui jotain lomamme aikana. Niinpä säikähdin ihan hirveesti, kun yhtäkkiä jotain alko tapahtumaan. Mellakka?! Huutoa, vihaisia, kiihkeitä ilmeitä. Miehiä juoksi ahtailla käytävillä raivoissaan. Pöytiä ja telineitä kaatui. Välittömästi lähdin vastakkaiseen suuntaan, pois tilanteesta. Kyseessä oli kuitenkin vain varas, joka oli napannut turistin laukun. Monet paikalliset myyjät ryntäsivät roiston perään, joka saikin sakin hivutusta. Vartin verran tuo lurjus yritti pistää vastaan, kunnes poliisi vei pois.

lisää krääsää

saippuaveistoksia

Olihan siellä myös uutta tavaraa, ja ihan hitokseen ruokaa! Ja vaikka olikin ilta, kuumuus oli käsittämätön!

weekend marketin ruokapuolella

Voi herttileeri näitä thaimaalaisia sähköasentajia! Näissä roikkuu lisäksi joulukoristeet ja valot, kaikenmaaliman bling-blingit, niin että kipinät sinkoilee! 😀

sähköhässäkkä

Hotellille palattuamme ei jaksanu lähtä mihkään, poitsu toi pizzat huoneeseen ja oli silminnähden intona saamastaan tipistä. 😀

roomservice

kukkaloistoa

kukkaloistoa 2

päivänpaistattelija

***

Niin se kaksi viikkoa mennä hurahti, olisin voinut jäädä epäröimättä vaikka kuukaudeksi lisää, mutta se ei ollut  mahdollista.

Matkalla Krabin lentokentälle. Asumuksia on laidasta laitaan, hökkelikylistä palatseihin.

myydään morsiusmekkoja

täällä henkilökuntaa riittää, yks tyttö tankkaa, vie rahat toiselle tuohon kassalle ja yks on varalla

toisilla on varaa tähän

dragonit katollajokaisen talon edessä on pieni alttari, jolle tuodaan säännöllisesti ruokaa ja juomaa hyville hengille, jotka suojelevat taloa

Black Angels Mc

juu tää tulikin selväks

Lento kesti jälleen reilun 11 tuntia ja kun siihen lisää kaikki odotukset ja jonotukset kentillä, pitkästi toista vuorokautta nukkumatta, olo oli kuin zombiella Helsinkiin laskeuduttua.

mekko ja rillit

Ja tehän tiedätte ne viihdelaitteet lentokoneiden istuinten selkänojissa? Kuinka ärsyttävää onkaan, kun takana istuva takoo laitetta raivoissaan hävittyään pelin! ARRGH! Tai ne hikivarpaat jotka hipeltää käsivartta kun se takana istuva nostaa jalkansa SUN käsinojalle! 😀

Ja eiköhän vielä viime metreillä joku saakelin pimpiäinen rokottanu mua nilkkaan! Siinä pikkubussissa matkalla Krabin kentälle! Ja se pillerikuurikin oli jo loppunut. Kotona menin suoraapäätä lääkäriin, jossa rakkula poistettiin, nähdäksemme ettei sen alla käynyt kuhina. IIIIK! 😀 No ei siellä mitään ollut, mutta ”kyllä niitä ikäviäkin tuliaisia on nähty”, lääkäri totesi. yäk. Oon kyllä tarkoin tutkinut haavaa sen jälkeen…

toinen paukama

Kiva oli olla reissussa, mutta onhan se ihana palata kotiinkin. Muutama päivä meni, ennenkuin pääsi oikeaan rytmiin. Kuukauden loman jälkeen palailen myös kaiverrusten pariin.

kukkakoriste

Mutta mielessä siintää jo uudet matkat. 😀

pikkupyyhkeitten somisteet huoneessa

 

Tykkäsitkö?
 • Loistava (2)
 • Mielenkiintoinen (0)
 • Huono (0)
 • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Upeita auringonlaskuja, kanoottiretkiä, fantteja ym. Sitä on Thaimaa, Karon Beach

 1. Anu says:

  Voi jösses, mie tahon kans!!! Oli muuten komia koipi ja rakkula. 😀 Ei ihme et lääkärille oli asiaa kotiuduttua. Mut hei, kiva kun tulitten kotiin.

  • Anne says:

   Kiitos! Koipi alkaa olla ok. Mulla on pahoja sopeutumisvaikeuksia tähän kylmyyteen ja pimeyteen! 😀 Tahon takas kuuman auringon alle!! NYT!

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.