Let´s eat!

Hello hello ystäväiseni!

Onpas aikaa vierähtänyt viime postauksestani. Ihan laakereillani en ole kuitenkaan lepäillyt. Kaiverruksia on valmistunut, mutta mitään kuvia niistä ei voi vielä julkaista ja kaikki eivät,  asiakkaiden pyynnöstä, päädy julkisuuteen milloinkaan.

Remonttihommat piharakennuksessa etenevät pikkuhiljaa, hitaasti hyvä tulee, vaimitensemeni. Lattian laatoitin ja saumasin, enkä onnistunut rikkomaan lämmityskaapeleitakaan. :P  Polvet meinas olla lujilla, mutta sitten pistin rullistelusuojat ja  voilá!  Tänään tilattiin keittiön kalustus. Kannattaa muuten vertailla hintoja, tässä tapauksessa samalla kokonaisuudelle yli kaksi tonttua hintaeroa eri liikkeissä.

Eikä ne hommat tähän oo jäänet, ehei. Sormissa on tikkuja, vaatteissa liima ja lakkaa, pikkurillissä toisen asteen palovamma. (Se ”joku” oli jättäny kolvin päälle ja mää otin siitä kuumasta terästä tietysti kiinni siivotessani, huooh… ) :D Niinku oon sanonu, kaiken aikaa pitää olla useampi rojekti meneillään, mutta niistä sitten myöhemmin.

Oonhan mie koittanu reenatakkin, mut ihan liian vähän. Mut siltiki on aina nälkä! :D Viikonloput tahtoo mennä överiksi, tulee herkuteltua ja silleen.. ;) Sitte viikolla yrittää syödä kevyemmin, heh.

Oma savustinhässäkkä on vielä pressun alla joten nappasin valmiin savustetun nieriän.

kaupantätin savustama nieriä

Oli hyvää tämä kaupantätin savustamakin. Kesempänä savustelen sitte iha ite. Tein fisusta salaatin ja paistoin kaveriksi avokadoja munasydämellä.

nieriäsalaattia

avokadot munasydämellä

Avokadosta kivi pois ja vähäsen kaaputin kuoppaa isommaksi, että muna mahtuisi koloon. Mausteita pintaan ja uuniin, kunnes kypsyysaste on mieluinen. Käytin avokadojen tukemiseen foliota, että puoliskot pysyivät pystyssä. Nää oli yllättävän hyviä. :P

annoksessa savustettua nieriää, avokadoa munasydämellä, salaattia ja ohra-valkosipulileipäsiä

Samalla kiehautin jälleen kerran iki-ihanaa paholaisen hilloa. Käy melkeinpä minkä kanssa vain.

paholaisen hillo tulilla

ohra-valkosipulileipäset

Ohrapuuroa keitellessäni huomasin paketin kyljessä näitten pikkuleipästen ohjeen. Nää oli vähän kuin pika-focaccioita.

n.18 kpl tulee tällä ohjeella:

6 dl vettä

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 iso valkosibalin kynsi

4 dl ohrahiutaleita

2 pss kuivahiivaa

8 dl vehnäjauhoja

1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Yrttiöljy:

1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä

1 iso valkosibalin kynsi

1 tl rosmariinia

Sekoita lämpöiseen veteen sokeri, suola ja murskattu valkosipulinkynsi. Yhdistä ohrahiutaleisiin kuivahiiva ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja öljy vuorotellen pienissä erissä puuharukalla ja käsin sekoittaen/vaivaten. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja nostele sitten nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin ohuiksi leipäsiksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Valmista yrttiöljy sekoittamalla öljyyn murskattu valkosipuli ja rosmariini. Painele kohonneisiin leipäsiin koloja sormella ja sivele leivät yrttiöljyllä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

***

Sit vielä yks leivonnainen. Mie niin ihastuin Thaimaassa niihin quiche-piiraisiin, että pitihän mun leipasta yks versio. Tähän laitoin perunaa ja sipulia, joihin paistelin ensin pannulla kauniin värin, samalla perunat pehmenivät sopivasti.  Tietysti valkosipulia ja vuohenjuustoa, mausteita. Muna-créme fraîche seos päälle. Ja pohjana murotaikina. Rucolaa oisin laittanu tarjolle tuodessa, mut se ”joku” unohti ostaa sitä. ;)

quiche

Nyt mie meen saunaan ja sit maistelen tätä quichea. Hyvää viikonjatkoa ja rentouttavaa lomaa kellä sellainen on meneillään, Oulun seutuvilla ainakin!

Hugs! ♥♥

Tykkäsitkö?
 • Loistava (0)
 • Ihan jees (0)
 • Mielenkiintoinen (0)
 • Huono (0)
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Let´s eat!

 1. Kotkan kotka... ;) says:

  Kerpele, tälläsiä postauksia ko toinen keventelee rankemman päälle… 😛 <= siinä sulle! <3

  • Anne says:

   Hahaa! 😀 Tää koittaa kans syödä kevyemmin mut niin että jaksaa reenata. Nahkasia ajovermeitä en oo vielä sovittanu (en oo uskaltanu):D . Proteiinia, kasviksia ja hedelmiä jne. ja onhan kalaruoka sekä hyvää että kevyttä!
   Silti, on myönnettävä, että hopeatoffee on hyvää 😛 ja suklaamunat! 😀

   • mie taas ;) says:

    Miun ajovermeet menee jo päälle, se on varmaa (-11kg 6.1.14 lähtien, saa tuulettaa ja kehuja otetaan vastaan 😀 ) mut tarttis viel toinen mokoma (ainakin) saada kevennettyy läskiä veks ja lihasta tilalle.

    Kävin taas tänään kurittamassa rautaa (tirsk) ja huomenna tietää kumpi olikaan orjan asemassa kun vinkumatta pääse sängystä ylös. Mut hei, pohjalta on hyvä ponnistaa ja suunta ei voi olla ko ylöspäin. 😀

    • Anne says:

     Rispektit sulle!!
     Se on hyvä jos on vähä kipiä seuraavana päivänä, tietää ainaki ett reenillä on ollu joku vaikutus. 😀
     Tänään maalasin kattoa monta tuntia, tietää mikkä paikat on huomenna kipiänä. Illalla vielä jumppaan..

     Hyvä me! 😀

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.