‎Motoristit Koulukiusaamista VASTAAN!!! -tapahtuma Oulussa

20.5.  tiistai. Aamu oli Kempeleessä pilvinen. Sateen mahdollisuus 45 %. Noinkohan tuo kehtaa sataa näin tärkeänä päivänä…

Mitä vielä! Kello 11.00 otin Ninjan tallista ja lähdin ajelemaan kohti Ruskoa, jossa oli sovittu tapaaminen. Olin matkalla Motoristit Koulukiusaamista Vastaan! -tapahtumaan Pöllökankaan koululle. Perille päästessäni aurinko paistoi ja parkkiksella oli jo ihan hitokseen prätkiä! Huomasin, että neiti mikrofonin kans haastatteli Santista ja koitin hiipiä hiljaa parkkiruutuun… eheh.. 😀

Tapahtuma oli osa suomalaisten motoristien järjestämää kampanjaa. Sen nimissä moottoripyöräharrastajat eri puolilta Suomea vierailevat kouluissa puhumassa koulukiusaamisesta. Kampanjan alullepanijat ovat Jompe Vuopio ja Ari Santaharju. Valtakunnallisen kampanjan suojelijana on opetusministeri Krista Kiuru. Kampanja on vapaaehtoistoimintaa, jossa on mukana niin moottoripyöräkerhoja kuin yksittäisiä ajajia. Asia on tärkeä. Koulukiusaamisella voi olla  rankat ja vakavat seuraukset.

Kun raavas motoristi sanoo, niin koulukiusaajakin uskoo.

Aluksi siirryttiin juhlasaliin, jossa motoristit lausuivat muutaman painavan sanan kiusaamisesta. Puhujina Koululaista ei jätetä -yhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Erho, Elias, Poikien Talosta Jussi ja Matti sekä pääpuhujana moottoripyöräkerho Sons of Abrahamin presidentti Ari Santaharju. Ajatuksia herättävä oli myös tarina pojasta ja koirasta. Saarnaamiseksi tilaisuus ei mennyt, vaan kaikilla oli hauskaa. Lapset (ja jotku aikuiset 😉 ) nauroivat ja huusivat hassuille jutuille sekä tietysti yllätysvieras taikurin tempuille.

Päivä oli komean aurinkoinen ja lämmin, jäljellä oli vielä tilaisuuden näytöksellinen osuus pihalla! Oli hienoa katsella lasten intoa kun he pääsivät istumaan isojen moottoripyörien satulaan ja ehkä jopa vääntämään kaasukahvasta, jengat punaselle tietysti! 😀  Meikäläinen oli vähintäänki yhtä innostunu kuin ne lapset! 😀 Täällä -> koulun ottamia kuvia tilaisuudesta ja tuolla -> vielä lisääprätkärivistöä

Paikalla oli myös YLE.

Ryhmä Motoristit koulukiusaamista vastaan, löytyy facebookista, sieltä löytyy paljon tietoa asiaan liittyen.  Siellä myös kuvia ja juttua suomen muista vastaavista tapahtumista. Kaikki mukaan hyvän asian puolesta! Järjestetään näitä tapahtumia myös muille Oulun kouluille!

”Kiusaamisesta ei pidä vaieta eikä näkevän sovi ummistaa siltä silmiään.”

” Rikkominen ei vaadi voimaa, mutta rakentaminen vaatii sitä.”

– Ari Santaharju

Motoristin rinnassa sykkii lämmin sydän, joka ei kiusaamista sulata! 

mopokaveri

 

t. Anne

Tykkäsitkö?
  • Loistava (1)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Huono (0)
  • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.