Manchesterinterrieri ”Miksu”

Tällä kertaa kaiversin ”Kivi”-tuikkuun Manchesterinterrierin. Pieni on tuikku, mutta aika pieni on manssikin. Tiivisrakenteinen ja voimakas uros on säkäkorkeudeltaan n. 40 cm ja narttu 38 cm.

Miksu

kaiverrus Kivi-tuikkuun

 Alkujaan black & tan -terriereiksi kutsuttu rotu kehitettiin pitämään rotat poissa pihapiiristä Iso-Britanniassa.  Myös rotantappokilpailut olivat suosittua ajanvietettä 1800-luvun puolivälissä manchesterilaisissa bubeissa.  Nämä mustaruskeat terrierit pärjäsivät kilpailuissa erittäin hyvin ja sieltä juontaakin nimitys manchesterinterrieri. Mansseja käytettiin myös mm. kaniinien metsästykseen. Silmien yläpuolella olevien täplien ansiosta näyttää, kuin koira olisi hereillä nukkuessaankin. 😀 Turkin musta väri mahdollisti tehokkaan metsästyksen myös hämärässä.

Manchesterinterrieri on luonteeltaan älykäs, innokas, reipas, perheelleen omistautuva ja suojeleva. Se sopii moniin harrastuksiin, muiden muassa agilityyn ja tokoon.  Manssilla on hyvin seurallinen luonne, se viihtyy omistajansa kanssa sekä harrastuksissa että sylissä katsomassa vaikka TV:tä.

Miksun kuva tuikkulyhdyssä

Onnea Miksu 10 v!

 

Tykkäsitkö?
  • Loistava (0)
  • Mielenkiintoinen (0)
  • Huono (0)
  • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.