Kun ite tekee, saa mitä sattuu tulemaan :D

Täällä ollaan! Uusi vuosi ja minä. Viime vuonna tähän aikaan pidin kuukauden lomaa, mut ei nyt.

Lupasinko viime vuonna postata vielä niitä betonitöitä? Tässäpä pari kuvaa.

Arvaatkos mitä näistä tulee (tai tuli)?

ilmapalloja kukkapurkeissa

No eihän niistä meinannut tulla lasta eikä p***aa. Kuivuttuaan halkesivat, tein kai liian ohuita ja ne myös kuivuivat liian nopeasti. Roskiin meni pari erää. Lopulta ne pysyivät kasassa.

pilkullinen tuikkukuppi munan kuoret

lohikäärmeen munat musta-valko lohikäärmeen munankuori

Niin, munankuoria. 😛 Tuikkukipoksi, karkkikupiksi tai mitä kukakin keksii. Maalasin ne kullalla, pronssilla ja osaan lisäsin pienen kuvan.

Lisäksi valoin pieniä sydämiä joita ripustelin mm. näihin pussukoihin, jotka ovat myös kokonaan betonia.

pussukat

Sipsipurkki oli valumuottina näissä kynttilänjaloissa. Laitoin palan kohokuvioista tapettia purkkiin, siitä tuo kuvio.

rautalankakoriste valukuviot

betonista valettu kynttilänjalka

Entäs nämä sitten? Olisittepa nähneet ne kauhistuneet katseet, kun kerroin valaneeni isoäidin vanhat pitsiliinat betoniin! 😀

pitsit betonissa

No ei ihan. Hain kirpparilta parin euron virkattuja liinoja. Seuraava hassu kysymys oli, miten sain liinan pois sieltä. No en mitenkään! Siinä se on edelleen! 😀

Nyt on betonisäkit viety hetkeksi pois ja  muut hommat jatkuu. Seuraava postaus saattaakin jo sisältää pukinkontista…. hih 😉 …joulupukin säkistä löytyneitä lahjoja.

sydämet

Tykkäsitkö?
 • Loistava (8)
 • Mielenkiintoinen (0)
 • Huono (2)
 • Muu: kirjoita kommentti otsikon vierestä (0)
Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Kun ite tekee, saa mitä sattuu tulemaan :D

 1. Kauniita ovat nämä betoni jutut. Muistatko vielä millä betonilla tei tnuo pitsiliinat kun kuvio näkyy noin hyvin. Olen tehnyt S03 mutta eivät tulleet noin kauniita.

  • Anne says:

   Kiitos Niina! 🙂
   Tein ne vetonit S30:lla. Kastelin ensin liinat, puristin vedet pois. Muhjasin liinoja laastissa, ravistelin liiat pois, taisin jopa pyyhkiä kädellä jotta pitsiliinan kuviot tulisivat paremmin esille.
   Tässä on riski, että laastia jää liian vähän liinaan ja se jää pehmeäksi. Yhdelle liinalle kävi niin, upotan sen kesällä uudestaan laastiin. 🙂

 2. Tiina says:

  Hei, millä olet värjännyt tuon turkoosin lautasen?

  • Anne says:

   Hei Tiina!

   Maalasin betonin jollain kalustemaalilla! 😀 Valitettavasti purkkia ei ole enää, enkä muista mitä maalia se oli, puukalusteille tarkoitettua kuitenkin. Lautanen on ollut ulkona talvellakin, eikä ole mennyt miksikään.
   Kysymyksesi tuli eri juttuun, vihreä betonilautanen löytyy artikkelista: https://www.lasipuoti.com/2015/10/nahkakin-palaa/.

 3. Antti says:

  Terve!

  Tehdään koulussa oppilaiden kanssa vähän betonihommia. Onkos munankuoret tehty myös ihan S30-betonilla? Perusbetonia mä saan ostaa, kalliimmat laastit jää kauppaan…

  • Anne says:

   Moi Antti!
   Kyllä, S30-betonilla on nää kaikki tehty. Isoimpia murikoita voi halutessaan ottaa pois ja aika paksusti laitoin massaa. Massan on oltava aika jäykkää, ettei valu pois. Kokeilemista oli ainakin mulla.
   Työniloa muksujen kans! 🙂

Kommentoi vapaasti ja nimettömänä! :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.